Journalist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interesse voor journalistiekDaan 2

Onbewust werd bij mij de interesse in journalistiek al vroeg gewekt. Mijn opa Frank, een charmante man met schitterende verhalen waar ik zonder moeite naar kon luisteren. Als journalist maakt hij een hoop mee en door zijn talent voor vertellen, was het altijd leuk hem te zien. Met zijn gigantische verzameling boeken en strips was ik uren zoet. De stapels stripboeken op zolder over de avontuurlijke reporter Kuifje en zijn hondje Bobbie heb ik bijna allemaal gelezen, liggend op de grond van de woonkamer. Wat journalistiek inhield en of het mijn droombaan was, daar had ik destijds nog geen flauw benul van. Maar jaren later  weet ik dat het zo is begonnen en nu nog steeds is hij van groot belang bij veel van mijn artikelen.

 

Tussenjaar

Na de havo was het vinden van een studie een lastige opgave. Dankzij het geluk dat veel jongeren in Nederland nu hebben, was het mogelijk een tussenjaar te nemen. Goede vriend Alex en ik besloten  een half jaar hard te werken om een reis naar Azië te bekostigen. We boekten een enkeltje naar Bangkok zodat er geen weg terug meer was. In december, twee weken voor kerst, stapten we op het vliegtuig. Een onvergetelijke reis langs de mooiste plekken van Thailand, Vietnam, Indonesië en Australië.

 

Nieuws&Media

Na twee maanden reizen, kwamen we terecht in Padang Bai. Een klein havenplaatsje waar ik besefte dat een mediaopleiding was wat ik wilde. Dat zelfde jaar begon ik met de opleiding Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Na het eerste jaar, dat zich naast de mediavakken ook richtte op vakken als marketing en bedrijfskunde, wist ik dat journalistiek de juiste richting was. Aan het eind van dat jaar koos ik voor het profiel Nieuws&Media, waarin de aandacht lag op tv-, radio-, en voor mij het belangrijkste, printjournalistiek.

 

De Gooi- en Eemlander

Tegenwoordig werk ik als freelance journalist voor het dagblad De Gooi- en Eemlander en schrijf ik teksten voor verschillende opdrachtgevers. In mijn portfolio kunt u een aantal van de door mij geschreven artikelen en teksten lezen.